STUDIO     NIEUWS     PROJECTEN     BLOG     MEEGEWERKT AAN     CONTACT


< vorig project

volgend project >

Verbouw en uitbreiding 

woonhuis Velperweg Arnhem  


tuinzijde met uitbreiding

De bestaande woning is in 1923 ontworpen door Evert Jan Rotshuizen. In Arnhem is Rotshuizen o.a. bekend van de Montessori College aan de Utrechtseweg. Ook ontwierp hij diverse kerken. De woning is gelegen in een lint van villa's en woonhuizen aan de Velperweg in Arnhem. Het woonhuis kent een rijke detaillering in materiaalgebruik en toepassing van het materiaal. Een aantal verfijningen die oorspronkelijk aanwezig waren zijn verdwenen. 

Eén van de doelen van de verbouw is om deze verfijning weer terug te brengen. Aan de achterzijde is van oorsprong een uitbouw aanwezig met de keuken. Daarnaast zijn er in de loop van de jaren diverse uitbouwen gerealiseerd. De oorspronkelijke uitbouw blijft gehandhaafd en wordt opgenomen in de verbouw. De overige uitbouwen gaan vervangen worden.

Ruimtelijk zijn de voorzijde van de woning en de achterzijde via de hal miniem met elkaar verbonden. In het ontwerp krijgen beide zijden van het huis hun eigen kwaliteit. De woonkamer met riante voortuin is gelegen op het zuiden. De nieuwe woonkeuken aan de achterzijde is gericht op de privétuin met natuurlijke beek. 

Naast de woonkeuken omvat de uitbreiding een werkruimte, bergruimtes en een gastenverblijf.

            
bestaande situatie                                                                    bestaande situatie

terugbrengen van de oorspronkelijke uitstraling

wonen aan de voorzijde

wonen aan de achterzijde
gerelateerde projecten
< vorig project

volgend project >