STUDIO     NIEUWS     PROJECTEN     BLOG     MEEGEWERKT AAN     CONTACT


'Het fundament voor elk gebouw is een betrokken samenwerking'

Door een vakkundige analyse helpen wij persoonlijke wensen te vertalen naar een verrassend, ruimtelijk plan, dat bovenal praktisch, toekomstbestendig, duurzaam en betaalbaar is. Om dit te bereiken werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers. Het is een continue proces  van goed luisteren, voorstellen maken en evalueren of we op één lijn zitten. Voorstellen worden uitgebreid ondersteund met tekeningen, schetsen, maquettes, 3D beelden of film. Een goede begroting zorgt ervoor, dat keuzes verantwoord gemaakt kunnen worden. Als opdrachtgever word je stap voor stap meegenomen in het ontwerpproces. 
Deze zorgvuldige en heldere werkwijze wordt gedurende het gehele traject gehanteerd, daarmee wordt een solide basis gelegd voor het eindresultaat dat niet zelden alle verwachtingen overtreft.

 

 

'Als adviseur helpen wij dromen en wensen van onze opdrachtgevers te vertalen naar persoonlijke ruimtes en gebouwen die verfijnd zijn en met een groot gevoel voor de locatie en de atmosfeer worden ontworpen .'

 

Architectuur is een dienend beroep en wij zien onszelf daarom op de eerste plaats als adviseur. Wij helpen onze opdrachtgevers bij het vertalen van hun wensen naar een verrassend, praktisch en duurzaam ontwerp dat ook in de toekomst zijn kracht en uitstraling zal behouden. Daarbij spelen de relatie met de omgeving, de ordening van functies, looplijnen, materiaal- en energie gebruik, sfeer en licht een belangrijke rol.

 

‘Samenwerking geeft meerwaarde ’

 

Wij geloven in de kracht van synergie om te komen tot een goed doordacht ontwerp. Een nauwe samenwerking  met ervaren adviseurs op het gebied van constructie, installaties, bouwfysica, bouwkosten, brandveiligheid en domotica is essentieel en voor mij vanzelfsprekend om tot een optimaal gebouw te komen. De adviezen van externe adviseurs worden vanaf de start van het ontwerp geïntegreerd in de voorstellen. Dankzij deze vroegtijdige en intensieve samenwerking krijgt een opdrachtgever goed inzicht in de verschillende facetten van het ontwerp. Ook het gericht adviseren over bijvoorbeeld de technische of juridische aspecten wordt door deze samenwerking mogelijk. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars kwaliteiten en maken we het engineeringsproces voor alle partijen beter beheersbaar.

 

‘De specifieke woon- en werkwensen van mijn opdrachtgevers zijn onze belangrijkste bouwstenen'

 

Als architect helpen wij de ongekende mogelijkheden van het huis of de plek te herkennen en optimaal te benutten. Mijn ontwerpen ontstaan vanuit een oprechte nieuwsgierigheid naar de dromen en wensen van mijn opdrachtgevers en de drang dit zo optimaal mogelijk te vertalen naar heldere en ruimtelijke gebouwen met een persoonlijke uitstraling. Voor ons is het een uitdaging om met alle ingrediënten een prikkelend ontwerp te maken dat past binnen de context en recht doet aan de individuele wensen.

 

Zorgeloos door het bouwproces

 

Naast het  ontwerp kunnen wij ook de bouwaanvraag verzorgen en het uitvoeringsproces begeleiden tot en met de eindoplevering.  Dit levert rust en zekerheid op. Door een goede voorbereiding worden misverstanden en fouten voorkomen en daarmee ook onvoorziene kosten. 
Bouwen of verbouwen doe je meestal maar één keer, het is ontzettend leuk om te doen, maar het moet goed gebeuren en ook leuk blijven. Daar kunnen wij voor zorgen! 

 

 

Benieuwd naar wat Dick van Aken Architectuur voor u kan betekenen? Een eerste gesprek, bij voorkeur op de locatie zelf, is altijd gratis en vrijblijvend.

 

 

Bastiaan Beltman, opdrachtgever nieuwbouw woonhuis Utrecht:
Dick is een getalenteerd architect met passie voor zijn vak. Hij bleek in staat om binnen zeer korte tijd onze ideeën voor een nieuwe vrijstaande woning om te zetten in een gedegen ontwerp, geheel naar onze wensen.In de samenwerking is hij professioneel, creatief en toegewijd. Dankzij de begeleiding van Dick is het gelukt deze woning te realiseren binnen planning, budget en naar volle tevredenheid.

 

Ton Smeenk, opdrachtgever verbouw woonhuis Silvolde:
Dick heeft met zijn goede ideeën en zijn inspirerende inbreng in belangrijke mate bijgedragen aan het fraaie resultaat van de verbouw.

Ons jaren dertig huis met diepe achtertuin, die vanuit de woonruimte niet zichtbaar was, is opener, lichter en ruimtelijker geworden. Heel bijzonder is te zien hoe het zonlicht door de ruimte speelt en verandert door de dag en de seizoenen. Het nieuw verbouwde deel heeft een moderne uitstraling gekregen, die toch in harmonie is met de meer klassieke stijl van het voorhuis.

Hoewel het helemaal inpandig is verbouwd, hebben wij een heel ander huis gekregen, met een totaal andere ruimtebeleving. Dankzij Dick genieten wij nog dagelijks van het bijzondere resultaat.

 

Maarten Nieuwenhuize, collega architect:
Dick is voor mij een echt voorbeeld als het gaat om inhoudelijke bouwkennis en plezierig samenwerken. Hij heeft een sterke visie op architectuur en bouwen en is altijd klantgericht. Door zijn enorme vasthoudendheid en oplossingsvermogen kan hij projecten verder brengen en gerealiseerd krijgen. Omdat hij graag zijn kennis deelt heeft mij veel geleerd en door zijn gevoel voor humor ook veel laten lachen. Ik heb het voorrecht gehad om een aantal jaren heel intensief met Dick te mogen hebben samengewerkt, en kan iedereen aanraden dat ook te doen.

 

woonhuis Utrecht

verbouw woonhuis Silvolde

Da Costa Dieren

Dick van Aken Architectuur staat ingeschreven in het: